U subotu 17. septembra, u sportskoj dvorani u Aleksandrovcu, uspješno je održan treći po redu sajam “Laktaši etno”.

 

LAG Savus je uzeo učešće na sajmu Laktaši Etno 2016, ovom prilikom promovišući ideju brenda Sava Garden, te predstavljajući proizvode i rad tri lokalna proizvoda i proizvođača sa područja opština LAG-a – potpuno prirodan i neprerađen sok od jabuke, Zlatne kapi Potkozarja, nastao u saradnji proizvođača sa opština Gradiška i Laktaši, voćne rakije BMB Delta, proizvedene u Gradišci, te sušeno voće firme Eko-Bel, takođe potpuno domećeg proizvoda područja Laktaša i Gradiške.

Izvor: laktasiturizam.org

Na sajmu je učestvovalo preko 40 izlagača sa prostora cijele Republike Srpske, koji su predstavili svoje proizvode i ponudu iz oblasti kućne radinosti, gastronomije, starih zanata i turizma.

Više stotina posjetilaca uživalo je u raznovrsnoj ponudi izlagača upotpunjenoj bogatim kulturno-umjetničkim programom, edukativnim radionicama, modnom revijom i drugim sadržajima organizovanim u okviru programa sajma.

U završnom dijelu programa organizovano je proglašenje najuređenijih izložbenih štandova, čiji su vlasnici nagrađeni prigodnim nagradama i to sledećim redoslijedom:

1. mjesto: „Pčelinji i biljni proizvodi porodice Janković“ – Modriča

2. mjesto: „Brašno sa vodenice Jeremić“ – Bakinci

3. mjesto: „UŽ Đurđevak“ – Brod